Luonnon pieni ihme, Fleur de Sel muuttuu vaaleanpunaiseksi kuumina kesäpäivinä, erityisesti heinäkuussa. Tämä täysin luonnollinen sävy johtuu mikrolevästä, Dunaliella salina, (joka tunnetaan antioksidanttikyvyistään ja jota käytetään kosmetiikassa sekä ravintolisissä) ja se antaa vaaleanpunaiselle flamingolle tämän lohenvärin, koska ne ravitsevat katkaravuista, joiden pääasiallinen ravintolähde on tämä mikrolevä. Yksilöllisen värinsä lisäksi vaaleanpunainen Fleur de Sel on erityisesti gourmetien suosiossa, sillä tämä mikrolevä antaa Fleur de Selille violettia ja ruusumaista tuoksua. Tätä väriä voidaan havaita vain tuoreessa Fleur de Selissä, joka on kerätty samana vuonna. Sen väri haalistuu ajan myötä ja Fleur de Sel muuttuu jälleen valkoiseksi. Mikä olisikaan parempi takuuna tuoreesta tuotteesta? Nauti tämän vuoden Fleur de Selin pehmeästä ja puoliksi kukkaisesta, puoliksi jodista tuoksusta.